One Click Installer

Du som endera bara har en egen hemsida eller arbetar med att sätta upp hemsidor i exempelvis WordPress vet vad vi pratar om när du ser denna rubrik – det är definitivt något som förenklar arbetet.

OCI
Men till den som inte känner till vad One Click Installer är för något så tänkte vi förklara lite kortfattat. När man köper en domän så behöver man också ha ett webbhotell som kan hosta sajten – annars så finns det så att säga ingenstans att lägga in sidans material.

Det finns många webbhotell och leverantörer som erbjuder såväl domän- som hostingpaket. På dessa sidor har man också alltid en slags adminpanel, eller om man så vill, en översikt av sina sajter och tjänster. Många av dessa har också denna smarta lilla tjänst som vi nu benämnt två gånger. Det går till som så att när du har installerat en databas på vilken sidans innehåll ska lagras på, så behöver du ju också en sida att lägga in.

Förr i tiden så kunde det vara så att man skrev allt i ett textdokument och så att säga kodade hela utseendet från första början. Numera använder man ju sig som sagt i regel nästan alltid av så kallade CMS:er som WordPress eller Drupal. På de flesta webbhotell idag så finns det en funktion som kallas för One Click Installer som på några enkla klick installerar CMS:en på din databas och skapar en inloggning.

Därefter behöver du bara logga in och redigera hur du vill att din sida ska se ut. Det fina är att du slipper hålla på med ftp-klienter och liknande för att få upp din sida på nätet – vilket speciellt är bra för den som inte är superbra på det här med den tekniska biten.