Drupal

Drupal är ett CMS system för bloggar och webbsidor, det är skrivet i PHP och är en helt fritt att använda och har öppen källkod. Det går att ladda hem och använda helt gratis fritt att använda.

Systemet är byggd på moduler vilket gör system väldigt flexibelt och användbart. Om tanken är att bygga upp så kallade ”Communitys” så finns det speciellt bra funktioner och stöd för just detta. Många använder sig av Drupal som system för sina sidor, både privatpersoner, webbyråer och företag. Grand Hotel i Stockholm har byggt sin sida med hjälp av Drupal.

Några av funktionerna i Drupal är innehållshantering, alltså att enkelt kunna hantera innehåll på en webbsida med texter, bilder med mera. Det finns mängder av mallar som gör det enkelt att styra webbplatsens utseende, man behöver faktiskt bli programmerare för att fixa detta. Det finns briljanta lösningar för kommentarer och forum som trådas upp på ett mycket smart sätt. Även nyhetsgrupper är en fiffig funktion.

Genom att ladda hem Drupals verktyg så kan man utveckla detta till sitt eget CMS. Med ett antal moduler kan man få till Drupal till ett publiceringsverktyg som passar perfekt för företaget och ändamålet.

Det finns massor av tips och guider att hitta på det Svenska Drupalforumet där du både som nybörjare och van användare kan få hjälp av andra användare av Drupal.