Varför älskar Google Wordpress?

Det brukar i SEO-kretsar (Search Engine Marketing) heta att ”Google älskar WordPress”. Hur kan det vara så egentligen? Vad är det som gör att sökmotorn Google favoriserar bloggformatet WordPress? Faktum är att det ligger en del sanning i kärleksförklaringen, låt oss därför kort konkretisera saken.

Wordpress

WordPress är gratis och enkelt

Det allra mest lockande med WordPress (WP) är att CMSet är fritt att ladda ned och använda samt under ständig utveckling via open source. Dessutom är WP så enkelt att ett barn under 15 år kan installera det och ladda upp en hemsida. Det enda som behövs är en domän och en domänhosting. Även om WP är gratis och enkelt så är det inte därför Google gillar formatet. Snarare föredrar Google WP för att strukturen är logisk och lätt för sökmotorn av ”spindla” igenom.

Google älskar WP – utnyttja det med bra innehåll

WordpressDet är förvissor sant att Google älskar WP men under förutsättning att du som webbansvarig står för arbetsinsatsen. Om du vill ranka högt på något nyckelord är det alltid enklast att starta med WP som CMS och webbplattform. Google gillar såväl ”fräscht” och uppdaterat webbinnehåll , gärna med struktur och tydlighet. Allt detta levererar WP om du står för produktionen! Google gillar också långa artiklar och mycket bilder. Detta levererar också WP om du är flitig med att skriva och kreativ när det gäller bilder.

Användarvänliget viktigt

Kanske brinner du för ett ämne som du gillar att skriva eller blogga om. Det kan handla om allt från mode och kläder till datorer och mobiler. Se då först till att skapa en så tydlig och enkel sajt som möjligt så att besökarna gillar attt stanna kvar ett tag på din sida. Sedan kan du fylla på med allt ditt vackra text- och bildinnehåll. Mycket idag handlar om användarvänligheten på sidan, det är dessutom något som Google värderar som en faktor för att sidan skall ranka högt. Förutsättningarna för en bra användarvänlighet finns på WP – se därför till att göra det bästa du kan av saken. Ge dina användare en trevlig hemsida!