Olika progamvaror för hemsidor

Det är spännande att göra sina egna hemsidor och det är inte alls så svårt som man tror! Det går att lära sig, precis som allt annat. En hemsida når ut till fler personer, vare sig man har en blogg eller företag.

hemsida, jorden

WordPress

Ett enkelt program där du inte behöver göra många inställningar själv. Du kan lägga in bakgrundsbilder och installera teman. Här behöver du bara klicka runt och prova dig fram och sedan skriva in texter som inlägg eller sidor. Den här sidan är ett enkelt exempel på en WordPress-sida.

Dreamweaver

DreamweaverEtt Adobeprogram. Det är ett redegeringsprogram med upplägget WYSIWYG: ”What you see is what you get”. Du ser i realtid hur din kodning och bilder kommer att se ut på hemsidan när den läggs upp. Det gör det lättare att fixa problem och få saker att ligga där det ska. Det är en bra start på att börja leka lite med HTML-kod.

HTML 5

Den nya standarden för kodade hemsidor är HTML 5. För att klara av det här måste man läsa på lite först men det öppnar upp till möjligheten att göra väldigt personliga hemsidor som gör precis det du vill och ser ut som du hoppats. Det finns flera olika guider på nätet och gratiskurser som lär dig grunderna i HTML. Efter det är det bästa att bara hoppa in och börja knappra fram kod. Du kommer snabbt att märka att det finns många hjälpforum om du fastnar.