Arbeta mobilt

frihet med laptop

I dagens samhälle är vi allt mer uppkopplade. Var vi än är så förväntas vi kunna vara kontaktbara och redo att jobba vilken sekund som helst. Hur gör man då för att kunna leva upp till det? Eller i alla fall kunna ta kontrollen över var och när man vill arbeta.

Största förändringen man behöver göra för att ta kontroll över hur man vill arbeta är att inse att man inte längre behöver ett fast kontor. Beroende på ditt jobb kan du säkerligen jobba lika bra på ett café som i ett kontor. Detta ger dig möjligheten att själv planera var och när du vill arbeta, så länge din arbetsgivare godkänner det. Just den delen är svår för oss att lösa åt dig som läsare, men nu låtsas vi att de är med på det eller att du jobbar för dig själv.

Lös internetproblemet

Det första du behöver se till att du har är internet, det är ändå detta som gör det möjligt att vara lika effektiv ute i skogen som i centrala Stockholm. För internet har du egentligen två val, mobilt bredband eller begränsa dig till Wifi hotspots. Att skaffa mobilt bredband en extra kostnad men det behöver inte vara så dyrt, speciellt inte om du undviker att lyssna på musik eller se på video via uppkopplingen. Så länge du följer dom reglerna så räcker antagligen någon av de billigare varianterna som operatörerna erbjuder.

Jobbar du extremt mycket på frifot så kan det vara svart att investera i en dator som har mobilt bredband inbyggt, då slipper du koppla upp dig via mobilen eller en USB dongel varje gång du skall ut på internet.

Ett extra batteri

Införskaffa ett extra batteri. Även om du har en dator med bra batteri så kommer du säkerligen behöva ett extra, i bästa fall som backup ifall du glömmer att ladda kvällen innan och i värsta fall för att datorn skall fungera en hel arbetsdag ut. Batterier finns idag att köpa billigt via nätet och kan efter något år sparat dig många timmar i förlorad produktivitet.

Använda en surfplatta.

När det kommer till andra hjälpmedel för att kunna arbeta samtidigt som du rör på dig så är en Ipad eller Android surfplatta klockren. Idag inns det även fodral med tangentbord och de förvandlar då en enkel surfplatta till en praktiskt liten bärbar dator. En annan fördel är att du behöver inte köpa ett extra batteri du kan för liknande priser köpa en batteribank. Dessa finns i olika variationer men alla gör det enkelt att ladda upp batteriet medans du är på väg någonstans. Några av de mest moderna har även solceller på sig för att laddas med förnyelsebar energi.

En annan fördel med att nyttja en surfplatta är att du kan enkelt få den att vara en del av din vardag på företag. Du kan enkelt få fram det du ser på plattan på en projektor eller skärm tack vare vår moderna trådlösa teknik. En surfplattas användningsområde är stort och kombinerat med dess kompakta storlek gör att det är ett perfekt verktyg för den moderna kontorsarbetaren som behöver vara mobil.